Archive for november 13th, 2010

Om Borderline.nu

lördag, november 13th, 2010

Läste ett inlägg på aftonbladets blogg, kopierade den, finns här nedan. Mycket tänkvärt, då jag är medlem där:

”Känner mig djupt oroad för föreningen http://Borderline.nu, en väl genomtänkt förening, community, som under många år fungerat väldigt bra. Idag håller de på att haverera.

***

www.borderline.nu
Information – Kommunikation – Engagemang – Stöd Denna sida är till för alla de som har borderline eller är anhöriga. Naturligtvis är alla andra välkomna att läsa, skriva och på andra sätt deltaga. En sak som är värd att tänka på är att de anhöriga skriver ur sitt perspektiv och upplevelser, likadant är det med brukarna. Bli därför inte förvånad ifall du hittar texter som inte alls stämmer med vad just du tycker och tänker. Respektera därför andra och det som de skriver.

Sidan drivs helt ideellt, utan ekonomiskt stöd från vare sig myndigheter eller organisationer.
Vi som driver sidan är inte på något sätt experter på borderline, vi har bara vår egen erfarenhet med oss. Därför ska sidan inte anses vara helt korrekt, utan är mer till för att skapa en gemenskap och en öppen dialog.

***

Så står det på deras hemsida,och jag är en av många lyckligt lottade som hittade dit. Tillsammans med andra, så lärde jag mig mer om mig själv, och om andra. En gemenskap som var naturlig, ömsesidig. Idag har sidan invaderats av ett gäng spammare,  medlemmar har flytt sin trygga plats,och administratörerna annonserar ut fler moderatorer. Och fler mods. har visat intresse, men inget har hänt, medlemmar har visat intresse för att sköta än det ena än det andra, som underlättar underhållningen på sidan, men inget gensvar. Jag har visat mitt intresse, har varit moderator på ett annat community, och har tiden och intresset, dessutom så har jag varit medlem där så pass många år att jag kan se skillnad på seriöst och oseriöst, men återigen ingen respons.

Så, vad händer Borderline.nu, den en gång så starka sidan, vadkan vi göra för att hjälpa, för ni/vi behövs?”
________________________________________________

Ja, vad kan de göra, eller vi, för mig är det som ett andra hem, men jag känner mig besviken på alla spammare som har för nöje att förstöra något bra, och livsnödvändigt. Många gånger, som jag suttit med rakbladet i ena handen och spritflaskan i andra, och vänt mig till Borderline.nu, de gör skillnad, även om de inte ersätter professionell hjälp.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu